Ziołowy aromat
- Sos włoski
Mieszanka warzywna z drobnymi kawałkami mięsa drobiowego, o wyrazistym, ziołowym smaku. Posiada unikalny aromat, typowy dla włoskiego menu.
Sos włoski RKS Łubnica stosowany jest głównie jako danie gotowe. Pasuje do makaronu (spaghetti), ryżu (risotto) lub jako składnik pizzy czy zapiekanek.
Pyszny jako przystawka oraz jako dodatek do dań obiadowych.
Na doskonałe walory smakowe sosu włoskiego RKS Łubnica wpływają składniki naturalne. Jest on rewelacyjnym żródłem witamin !
Łubnicki sos włoski jest gotowy do podania zaraz po krótkim podgrzaniu.Produkt sterylizowany.
Skład:
woda, mięso drobiowe (21,5%), cebula, koncentrat pomidorowy (10%), mąka pszenna (gluten), seler, olej roślinny, sól, substancje zagęszczające: E1422, E412, ekstrakt papryki - barwnik, zioła (bazylia, oregano), przyprawy aromatyczno-smakowe
Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciagu 48 godzin.
masa netto: 465 g, pojemność 500 ml
Opakowania
SOS WŁOSKI
Średnia wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 405 kJ/ 97 kcal
Białko 6,8 g
Węglowodany 7,2 g
Tłuszcz 4,5 g
Polecamy
-
Łubnicki sos włoski to wspaniałe danie typowe dla kuchni śródziemnomorskiej. Zaskakuje lekko pikantnym smakiem. Polecamy również inne aromatyczne dania z oferty RKS Łubnica. Sprawdźcie również fantastyczne przepisy mistrza Łubnickiego.
-
Sos boloński
-
Warzywa w sosie greckim
-
Majonez Łubnicki