Włoski aromat
- Sos boloński z mięsem
Aromatyczny sos pomidorowy polecany do tradycyjnych dań kuchni włoskiej.
Łubnicki sos stosowany jest głównie jako danie gotowe do makaronu (spaghetti), ryżu (risotto), ewentualnie jako składnik pizzy czy zapiekanek.
Na jego doskonałe walory smakowe wpływają naturalne skladniki z mięsem drobiowym w drobnych kawałkach.Sos boloński RKS Łubnica jest gotowy do podania zaraz po krótkim podgrzaniu.
Produkt sterylizowany.
Skład:
woda, mięso drobiowe (21,5%), cebula, koncentrat pomidorowy (10%), mąka pszenna (gluten), seler, olej roślinny, sól, substancje zagęszczające: E1422, E412, ekstrakt papryk - barwniki, przyprawy aromatyczno-smakowe
Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciagu 48 godzin.
masa netto: 465 g, pojemność 500 ml
Opakowania
SOS BOLOŃSKI
Średnia wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 405 kJ/ 97 kcal
Białko 0,8 g
Węglowodany 7,2 g
Tłuszcz 4,5 g
Polecamy
-
Łubnicki sos boloński z mięsem to idealny dodatek do makaronu i ryżu. Sprawdźcie również inne dania gotowe RKS Łubnica, które wyśmienicie pasują do naszego sosu bolońskiego i mogą stanowić smaczne rozwinięcie menu.
-
Ogórki konserwowe
-
Leczo z pieczarkami
-
Warzywa w sosie greckim