Przetwory warzywne
RKS Łubnica

NASZA OFERTA

Włoski aromat

  • Sos boloński z mięsem

    Aromatyczny sos pomidorowy polecany do tradycyjnych dań kuchni włoskiej.
    Łubnicki sos stosowany jest głównie jako danie gotowe do makaronu (spaghetti), ryżu (risotto), ewentualnie jako składnik pizzy czy zapiekanek.
    Na jego doskonałe walory smakowe wpływają naturalne skladniki z mięsem drobiowym w drobnych kawałkach.

    Sos boloński RKS Łubnica jest gotowy do podania zaraz po krótkim podgrzaniu.

    Produkt sterylizowany.

    Skład:

    woda, mięso drobiowe (21,5%), cebula, koncentrat pomidorowy (10%), mąka pszenna (gluten), seler, olej roślinny, sól, substancje zagęszczające: E1422, E412, ekstrakt papryk - barwniki, przyprawy aromatyczno-smakowe

    Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciagu 48 godzin.

    masa netto: 465 g, pojemność 500 ml

    Opakowania

SOS BOLOŃSKI

  • sos_bolonski
Średnia wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna 405 kJ/ 97 kcal
Białko 0,8 g
Węglowodany 7,2 g
Tłuszcz 4,5 g

Polecamy

przepisy_kulinarne

RKS Łubnica - przetwórnia / zakład w Augustowie