Sosy zimne
- Sos tatarski (sauce tartare).
Popularny zimny sos wytwarzany na bazie majonezu. Sos tatarski RKS Łubnica posiada gęstą konsytsencję i delikatny smak uzyskany dzięki naturalnym składnikom. Wyśmienity dodatek do ryb, wędlin, mięsa (tatara), gotowanych jaj, pasztetów, owoców morza, przystawek, frytek, kanapek i przekąsek na zimno lub ciepło. Po dodaniu startego żółtego sera, ugotowanych i posiekanych jajek oraz większej ilości ogórków konserwowych, sos tatarski RKS Łubnica z powodzeniem można traktować jak sałatkę.
Skład:
olej roślinny, woda, żółtka jaj, cebula, ogórki, pieczarki, musztarda (woda, gorczyca, ocet, cukier, sól, przyprawy) ocet, cukier, sól, zagęstnik E412, substancje konserwujące: E202, E211, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, przeciwutleniacz E385
Termin ważności: 3 miesiące.
masa netto: 260 g, pojemność: 305 ml
Opakowania
SOS TATARSKI
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 2068 kJ/ 494 kcal Białko 1,9 g, Węglowodany 4,2 g, Tłuszcz 53,1 g
Polecamy
-
Łubnicki sos tatarski to rewelacyjny dodatek do wyrafinowanych sałatek krewetkowych. Polecany szczególnie do łososia. Świetny w połączeniu z innymi produktami oferty RKS Łubnica.
Sprawdźcie koniecznie pyszne przepisy mistrza Łubnickiego. -
Majonez łubnicki
-
Jajka ze ściółki
-
Ogórki konserwowe